AccueilNederland5 Dopamine-voedingsmiddelen die...

5 Dopamine-voedingsmiddelen die je humeur zullen stimuleren – europeantimes.news

Laten we eerlijk zijn: we leven niet bepaald in zorgeloze tijden. In een wereld waar zoveel buiten onze controle ligt, kan het een enorm verschil maken om voor onszelf te zorgen in de kleine dingen. Bijvoorbeeld door dingen te eten die zowel ons lichaam als onze ziel voeden.

Naast dat je jezelf de vrijheid geeft om naar je hongersignalen te luisteren en te eten wat je wilt en wanneer je wilt, is een geweldige manier om te investeren in je geestelijke gezondheid, een paar voedingsmiddelen aan je bord toe te voegen die de aanmaak van het gelukshormoon door je lichaam verhogen. .

Dopamine is precies dit feel-good hormoon dat een sleutelrol speelt in de gezondheid van je hersenen.

Het werkt als een neurotransmitter (een chemische stof die door neuronen wordt afgegeven om signalen naar andere zenuwcellen te sturen). Bepaalde voedingsmiddelen kunnen het dopaminegehalte verhogen en het eten van dopamine-voedingsmiddelen is op veel manieren goed voor uw gezondheid.

Ontdek wat u kunt eten om uw humeur te verbeteren:

Zuivelproducten

Deze omvatten alledaagse voedingsmiddelen zoals kaas, melk en yoghurt. Kaas bevat tyramine, dat in het menselijk lichaam wordt omgezet in dopamine. Voedingsmiddelen die probiotica bevatten, zoals yoghurt, verhogen ook het dopaminegehalte.

Noten

Noten die rijk zijn aan vitamine B6 helpen omdat deze vitamine de hersenen helpt om dopamine aan te maken. Walnoten en hazelnoten zijn goede bronnen van vitamine B6. Walnoten bevatten ook DHA, een omega-3-vetzuur dat verantwoordelijk is voor het moduleren van de concentratie van dopamine. Walnoten en amandelen zijn goede bronnen van foliumzuur, die ook helpen bij de aanmaak van dopamine.

Donkere chocolade

Studies tonen aan dat chocolade kan interageren met een aantal neurotransmitters, waaronder dopamine. Dopamine komt vrij na het nuttigen van donkere chocolade en zorgt voor een aangename zintuiglijke ervaring.

Koffie

Koffie van hoge kwaliteit met mate kan ook het dopaminegehalte verhogen, omdat cafeïne ons lichaam een ​​signaal kan geven om extra dopamine aan te maken.

U kunt dezelfde voordelen krijgen van andere bronnen van cafeïne, zoals matcha, chocolade, groene thee en andere vormen van cafeïnehoudende thee.

Omega-3 vetzuren

In onderzoeken met ratten is gevonden dat omega-3-vetzuren de dopaminegehalten normaliseren en de ontwikkeling van angstig gedrag verminderen.

Een andere studie toonde aan dat orale behandeling met visolie de afgifte van dopamine herstelde na traumatisch hersenletsel.

Je kunt ze halen uit noten, bonen, vis, gevogelte en vele andere bronnen. (Zorg er wel voor dat u extra voorzichtig bent met het krijgen van B6, dat te vinden is in niet-citrusvruchten, zetmeelrijke groenten, vis, verrijkte granen)

Bron foto: Pexels

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Palmolie in biobrandstoffen op de Belgische markt valt terug naar nul

Een eerste analyse van de registraties in 2023 van biobrandstoffen die gebruikt worden in de transportsector leert dat het verbruik van palmolie als biobrandstof in België terugvalt naar nul. “Na een jarenlange groei van palmolie in biobrandstoffen, blijkt de...

Europese natuurherstelwet/Een tekst die de minimaal aanvaardbare ambitie handhaaft om de natuur niet on hold te zetten, en antwoorden geeft op bepaalde zorgen van...

Na analyse verwelkomt de federale minister van Milieu, Zakia Khattabi, het nieuwe voorstel van het Zweedse voorzitterschap over de Europese wet inzake natuurherstel: "Ik ben verheugd dat de nieuwe tekst die op tafel ligt een niveau van noodzakelijke ambitie...

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.