AccueilNederland17 doelen om...

17 doelen om de wereld te transformeren voor personen met een handicap – europeantimes.news

Stel je de wereld voor in 2030, volledig inclusief personen met een handicap

In september 2015 keurde de Algemene Vergadering de Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling goed, die 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s) bevat. Voortbouwend op het principe « niemand achterlaten », legt de nieuwe agenda de nadruk op een holistische benadering om duurzame ontwikkeling voor iedereen te bereiken.

De SDG’s omvatten ook 11 keer expliciet handicap en personen met een handicap. Handicap wordt genoemd in meerdere delen van de SDG’s, met name in de delen die verband houden met onderwijs, groei en werkgelegenheid, ongelijkheid, toegankelijkheid van menselijke nederzettingen, evenals gegevensverzameling en monitoring van de SDG’s.

Hoewel het woord « handicap » niet direct in alle doelen wordt genoemd, zijn de doelen wel degelijk relevant om de inclusie en ontwikkeling van personen met een handicap te waarborgen.

De onlangs geïmplementeerde Agenda 2030 voor duurzame ontwikkeling houdt een diepe belofte in voor personen met een handicap overal.

Het jaar 2016 markeert het eerste jaar van de implementatie van de SDG’s. Op dit kritieke punt zal #Envision2030 werken aan het bevorderen van de mainstreaming van handicaps en de implementatie van de SDG’s gedurende de 15-jarige levensduur met als doel:

  • Bewustmaking van de Agenda 2030 en de verwezenlijking van de SDG’s voor personen met een handicap;
  • Bevorder een actieve dialoog tussen belanghebbenden over de SDG’s met het oog op het creëren van een betere wereld voor personen met een handicap; En
  • Breng een doorlopende live webbron tot stand over elke SDG en handicap.

De campagne nodigt alle geïnteresseerde partijen uit om hun visie op de wereld in 2030 te delen om personen met een handicap inclusief te zijn.

Stuur uw opmerkingen, suggesties, referenties en/of nieuwe informatie over de SDG’s en personen met een handicap door naar enable@un.org of volg ons @UNEnable op Facebook En Twitteren en gebruik hashtag #Envision2030 om deel te nemen aan het wereldwijde gesprek en te helpen een wereld te creëren in 2030 die volledig inclusief is voor personen met een handicap.

De 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) om onze wereld te transformeren:

DOEL 1: Geen armoede

DOEL 2: Geen honger

DOEL 3: Goede gezondheid en welzijn

DOEL 4: Kwaliteitsonderwijs

DOEL 5: Gendergelijkheid

DOEL 6: Schoon water en sanitaire voorzieningen

DOEL 7: Betaalbare en schone energie

DOELSTELLING 8: Fatsoenlijk werk en economische groei

DOEL 9: Industrie, Innovatie en Infrastructuur

DOEL 10: Verminderde ongelijkheid

DOEL 11: Duurzame steden en gemeenschappen

DOEL 12: Verantwoorde consumptie en productie

DOEL 13: Klimaatactie

DOEL 14: Leven onder water

DOEL 15: Leven op het land

DOEL 16: Vrede en rechtvaardigheid Sterke instellingen

DOEL 17: Partnerschappen om het doel te bereiken

Bronnen:‘s Werelds grootste les / un.org

//platform.twitter.com/widgets.js

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Recordniveaus van ontheemding te midden van mondiale conflicten en natuurrampen europahoy.new

Piper zei dat het huidige mondiale cijfer van 76 miljoen degenen vertegenwoordigt die “Ze verloren hun huizen, hun levensonderhoud, hun gemeenschappen en, in sommige gevallen, hun juridische identiteit.als gevolg van oorlogen, rampen zoals aardbevingen en overstromingen en andere klimaatgerelateerde...

La consommation de combustibles fossiles atteint de nouveaux sommets

La consommation de combustibles fossiles, mais aussi les émissions d’énergie à l’échelle mondiale, ont atteint des records en 2023. C’est ce qu’affirme le rapport sur les statistiques mondiales de l’énergie cité par Reuters. Le déclassement des combustibles fossiles...

Argentijnse bisschoppen eren vrouwen aan het hoofd van gemeenschapskeukens europahoy.news

Met een dankmis in het heiligdom van de Maagd van Caacupé en San Blas de La Matanza brachten de prelaten hulde aan de koks van de gemeenschapskeukens die voedsel aanbieden aan kinderen, ouderen, werklozen en gezinnen in extreme armoede....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.