AccueilNederlandInstorting van de...

Instorting van de Etna-vulkaan kan een tsunami in de Ionische Zee veroorzaken – europeantimes.news

De grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna, glijdt oostwaarts de zee in en wetenschappers vrezen dat dit een catastrofale tsunami kan veroorzaken, meldde de « Greek Reporter ».

Wetenschappers zijn bezorgd dat de langzame bewegingen die zijn gemeten op de zuidoostelijke helling van de Etna zouden kunnen toenemen en ervoor kunnen zorgen dat deze gedeeltelijk in het water stort.

Een dergelijke gebeurtenis zou Sicilië en de Ionische Zee in gevaar brengen, omdat er puin in het water zou komen en mogelijk verwoestende golven zou veroorzaken.

Onderzoekers hebben aangekondigd dat het enige wat ze nu kunnen doen, is de actieve vulkaan « in de gaten te houden », aangezien er geen manier is om te zeggen of deze versnelling van de bewegingen van de Etna over jaren of eeuwen zal komen.

In februari 2022 spuwde de Etna een enorme twaalf kilometer hoge kolom van vulkanische as de lucht in boven het Italiaanse eiland Sicilië.

« Je kunt op dit moment denken aan een langzame aardverschuiving – 4 cm in 15 maanden, dus het beweegt erg langzaam, maar het gevaar bestaat dat het zal versnellen en een aardverschuiving zal vormen die heel snel naar de zee beweegt », zei dr. Morelia Urlaub.

Lien source

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

‘Kritische hiaten’ in het begrijpen van de klimaatverandering voeden de verspreiding van tropische ziekten europahoy.new

Uit het onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), uitgevoerd in samenwerking met Reaching the Last Mile (RLM), een mondiaal gezondheidsinitiatief om verwaarloosde tropische ziekten (NTD’s) uit te bannen, is gebleken dat Stijgende temperaturen en veranderende weerpatronen veranderen de verspreiding van...

La CPI demande des mandats d’arrêt contre les dirigeants du Hamas et Netanyahu d’Israël

Dans un déclarationle procureur de la CPI, Karim Khan, a déclaré qu'il y avait des motifs raisonnables de croire que Yahya Sinwar, Mohammed Diab Ibrahim Al-Masri (Deif) et Ismail Haniyeh du Hamas « assumer la responsabilité pénale » pour meurtre, extermination...

Het meten van wachttijden in de gezondheidszorg: voor wie, waarom en hoe?

In tegenstelling tot andere landen zijn de huidige Belgische initiatieven om wachttijden te meten (d.m.v. enquêtes, op basis van administratieve gegevens, enz.) beperkt, versnipperd en vaak kortstondig of eenmalig. Tot op heden werden enkel de wachttijden in de Vlaamse...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.