AccueilNederlandInstorting van de...

Instorting van de Etna-vulkaan kan een tsunami in de Ionische Zee veroorzaken – europeantimes.news

De grootste actieve vulkaan van Europa, de Etna, glijdt oostwaarts de zee in en wetenschappers vrezen dat dit een catastrofale tsunami kan veroorzaken, meldde de « Greek Reporter ».

Wetenschappers zijn bezorgd dat de langzame bewegingen die zijn gemeten op de zuidoostelijke helling van de Etna zouden kunnen toenemen en ervoor kunnen zorgen dat deze gedeeltelijk in het water stort.

Een dergelijke gebeurtenis zou Sicilië en de Ionische Zee in gevaar brengen, omdat er puin in het water zou komen en mogelijk verwoestende golven zou veroorzaken.

Onderzoekers hebben aangekondigd dat het enige wat ze nu kunnen doen, is de actieve vulkaan « in de gaten te houden », aangezien er geen manier is om te zeggen of deze versnelling van de bewegingen van de Etna over jaren of eeuwen zal komen.

In februari 2022 spuwde de Etna een enorme twaalf kilometer hoge kolom van vulkanische as de lucht in boven het Italiaanse eiland Sicilië.

« Je kunt op dit moment denken aan een langzame aardverschuiving – 4 cm in 15 maanden, dus het beweegt erg langzaam, maar het gevaar bestaat dat het zal versnellen en een aardverschuiving zal vormen die heel snel naar de zee beweegt », zei dr. Morelia Urlaub.

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Oekraïense vluchtelingen in de EU hebben meer steun nodig

Vandaag lanceert Caritas Europa haar nieuwe analyse over de implementatie van de Tijdelijke Beschermingsrichtlijn (TPD), gebaseerd op een enquête uitgevoerd in 21 landen. Een grote meerderheid van de vluchtelingen heeft moeite om toegang te krijgen tot betaalbare huisvesting...

Resultaten van de veiling van schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld kondigt aan dat het de biedingen op de veiling van schatkistcertificaten van vandaag voor een totaalbedrag van 2,195 miljard euro heeft aanvaard. Dit bedrag is als volgt over de lijnen verdeeld: ISIN-code: BE0312790620...

Resultaten van de aanbesteding van Schatkistcertificaten van 06 juni 2023

Het Federaal Agentschap van de Schuld deelt mee dat het vandaag voor een totaalbedrag van EUR 2.195 miljard in Schatkistcertificaten heeft aanbesteed, als volgt verdeeld over de lijnen : ISIN Code : BE0312790620 - 14/09/2023Opgenomen (EUR miljard) : 0.955Gew. gemid....

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.