AccueilNederlandLech Walesa riep...

Lech Walesa riep de EU op zichzelf te ontbinden

Polen is van mening dat er een nieuwe alliantie moet worden gevormd met Frankrijk en Duitsland als kern

De Europese Unie (EU) moet zichzelf ontbinden en een nieuwe unie creëren met Frankrijk en Duitsland als kern, zonder Polen en Hongarije. Dit werd verklaard in een interview dat op zaterdag 4 juni werd gepubliceerd met de portal Interia, de winnaar van de Nobelprijs voor de vrede, de voormalige president van Polen Lech Walesa. « In plaats van een compromis te sluiten met Polen, moet de EU uiteenvallen en binnen enkele minuten een nieuwe gemeenschap creëren op basis van Duitsland en Frankrijk, maar zonder Polen en Hongarije », zei hij.

Walesa betreurde het dat er geen rekening was gehouden met zijn mening over de zaak. “En dit is een simpel idee: als we lid willen worden van een nieuwe vakbond, dan zullen we naast rechten ook bepaalde verplichtingen moeten accepteren. En om ze zo te plaatsen dat de dingen die vandaag gebeuren, niet meer zullen gebeuren, “voegde hij eraan toe.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Voorzitter Metsola van EUCO: De interne markt is de grootste economische motor van Europa

In haar toespraak voor de buitengewone Europese Raad die vandaag in Brussel werd gehouden, benadrukte de voorzitter van het Europees Parlement, Roberta Metsola, bijvoorbeeld de volgende kwesties: Verkiezingen voor het Europees Parlement “Binnen vijftig dagen zullen honderden miljoenen Europeanen naar de...

Un rapport de l’ONU détaille le « climat de peur » dans les zones occupées par la Russie en Ukraine

S'appuyant sur plus de 2 300 témoignages de victimes et de témoins, le rapport détaille les mesures prises par la Russie pour imposer la langue, la citoyenneté, les lois, le système judiciaire et les programmes éducatifs russes dans les...

Faith and Freedom Summit III, « Faire de celui-là un monde meilleur »

La coalition d'ONG du Faith and Freedom Summit III a conclu ses conférences en montrant l'impact et les défis des organisations confessionnelles au service de la communauté européenne. Dans un environnement accueillant et prometteur, dans les murs du Parlement européen, une...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.