AccueilNederlandPoetin rekruteert 'moslims'...

Poetin rekruteert ‘moslims’ voor zijn oorlog in Oekraïne

In naam van de vermeende verdediging van de « Russische wereld » en de Russisch sprekende inwoners van Oekraïne (tegen hun wil), heeft president Vladimir Poetin onlangs moslims betrokken bij zijn « speciale militaire operatie in Oekraïne »: Tsjetsjeense strijders die een reputatie als felle strijders in twee oorlogen tegen Rusland, de eerste van 1994 tot 1996 en de tweede van 1999 tot 2014 en huurlingen uit Syrië.

Volgens de Midden-Oosten monitor, had het Russische voorzitterschap op 18 maart aangekondigd dat het « de deuren had geopend voor vrijwilligerswerk om samen met Rusland tegen Oekraïne te vechten ». En minister van Defensie Sergei Shoigu zei dat Moskou een groot aantal aanvragen uit verschillende landen had ontvangen, erop wijzend dat de meeste aanvragen uit het Midden-Oosten kwamen. Meer dan 1000 in een paar dagen, volgens de Middle East Monitor, die ook zei dat het regime van president Bashar Al-Assad had beloofd de Syrische strijders royaal te betalen.

Een aantal moslimorganisaties in de ‘Russische wereld’ kiest partij voor president Poetin in zijn oorlog tegen Oekraïne.

De muftiaat van de « Volksrepubliek Loehansk » (LPR) is meedoende vijanden van Oekraïne

De Muftiaat van de zogenaamde Luhansk Volksrepubliek (LPR) heeft zojuist besloten de Geestelijke Administratie van Moslims van Oekraïne te verlaten en zich aan te sluiten bij de Geestelijke Raad van Moslims van Rusland (SAMR).

Zoals uitgelegd aan het Russisch-orthodoxe persbureau interfaxen op 22 maart « zijn de moslims van de Volksrepubliek Loehansk het niet eens met de radicale uitspraken van het hoofd van het bureau van de Oekraïense moefti, Said Ismagilov, die Russische moslims beschuldigde van het doden van burgers in Oekraïne. »

De petitie voor toelating tot de Russische Muftiaat werd ondertekend door tien imams van de “LPR” onder leiding van het hoofd van de Geestelijke Administratie van Moslims van de “Republiek” Eldar Gambarov.

Het beroep zal op 29 maart door de moefti’s worden behandeld tijdens de volgende bijeenkomst van de Mejlis van de Geestelijke Raad van moslims in Rusland. “Moslims die op het grondgebied van de LPR wonen, volgen een soortgelijke rechtsschool in de islam. De meeste moslims naar nationaliteit zijn Tataren, Bashkirs, Kaukasiërs, kinderen en kleinkinderen van Donbass-mijnwerkers. In die zin is het verzoek van moslims om canonieke eenheid met de Geestelijke Raad van moslims van Rusland volkomen logisch”, aldus de persdienst van de Geestelijke Raad.

Opmerkelijk is dat de hoofden van drie Russische moslimorganisaties snel achter de retoriek van Vladimir Poetin over de invasie van en de oorlog in Oekraïne staan:

  • Talgat Tajuddin, het hoofd van de Centrale Geestelijke Moslimraad van Rusland
  • Ismail Berdiyev, het hoofd van het coördinatiecentrum van moslims in de noordelijke Kaukasus
  • Albir Krganov, het hoofd van de Geestelijke Raad van moslims van Rusland

Mensenrechten zonder grenzen heeft die namen erop gezet zwarte lijst van religieuze leiders en instellingen die de EU, de VS en het VK volgens de ngo in hun sancties zouden moeten opnemen.

Moefti zei Ismagilov van Oekraïne drangS moslims NIET om huurlingen te worden in de oorlog van Rusland tegen Oekraïne

Mufti Saif Ismagilov Oekraïne Poetin rekruteert 'moslims' voor zijn oorlog in Oekraïne
Moefti zei Ismagilov van Oekraïne dringt er bij moslims op aan GEEN huursoldaten te worden in de oorlog van Rusland tegen Oekraïne

In een videoboodschapMufti Said Ismagilov van de Spirituele Administratie van Moslims van Oekraïne riep alle moslims van de wereld op om niet deel te nemen aan het plan van Poetin om Oekraïne te vernietigen.

We hebben vernomen dat het criminele Russische regime van Poetin huurlingen uit verschillende landen wil rekruteren om ze in te zetten in de oorlog tegen Oekraïne. Ik roep moslims over de hele wereld op om geen partij te kiezen voor de crimineel, agressor of voor Rusland, dat ons aanviel en vermoordt. Het viel ons vrije en onafhankelijke Oekraïne aan, waar moslims gelukkig leefden en vrijelijk de islam beleden. Wij zijn rechtmatige burgers van ons land en lijden nu onder Russische agressie‘, benadrukte de moefti.

Ik roep alle moslims van de wereld op om de kant van Oekraïne te kiezen. Help ons met gebeden, donaties en steun, want dit is erg belangrijk voor ons. Ik roep alle huurlingen uit het Midden-Oosten en andere landen die zich vrijwillig hebben aangemeld om aan de kant van de Russische bezetting te staan, op dit niet te doen. Dit zal je noch geluk noch winst brengen, maar het zal een grote misdaad zijn,‘ Moefti Ismagilov drong er bij moslims op aan.

Hij verzekerde dat de moslims van Oekraïne al zijn gekomen om hun land te verdedigen: “We verdedigen onze staat en zullen die blijven verdedigen. Ik vraag Allah om te voorkomen dat alle huurlingen, vooral moslims, en alle mensen zo’n grote fout maken. Wees mensen van vrede, gerechtigheid en vriendelijkheid.”

Tsjetsjeense moslims na president Zelensky, van joods geloof en antisemitisme van Kadyrov

Op 2 maart heeft de Washington Post getiteld een paper van Timothy Bella « Moordcomplot tegen Zelenski verijdeld en eenheid gestuurd om hem te vermoorden vernietigd, zegt Oekraïne. »

Een recent vermeend moordcomplot tegen de Oekraïense president Volodymyr Zelensky werd dit weekend verijdeld en de Tsjetsjeense militairen die vanuit Rusland waren gestuurd, werden vernietigd, zei een Oekraïense veiligheidsleider dinsdag.

Dat zei Oleksiy Danilov, de secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne uitgezonden marathon Op Oekraïense tv-zenders werd uitgezonden dat ambtenaren onlangs waren getipt dat een eenheid van Kadyrovieten, elite Tsjetsjeense speciale troepen, op weg was om Zelensky te vermoorden. Nadat Oekraïense functionarissen waren geïnformeerd door de Russische Federale Veiligheidsdienst (FSB), de Tsjetsjeense speciale troepen werden zaterdag gedood in de buitenwijken van Kiev, zei Danilov.

In augustus 2019, OC Media meldde dat Ramzan Kadyrov woede veroorzaakte onder de Russische gemeenschap van Israël nadat hij een antisemitische verklaring had afgelegd toen hij Tsjetsjenen uit Jordanië toesprak, die door zijn regering waren uitgenodigd voor een cultureel bezoek aan de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny.

In zijn anderhalf uur durende toespraak op 13 augustus zei Kadyrov dat ‘de profeet Mohammed vooral de joden heeft vermoord’. Ook noemde hij het joodse volk ‘de belangrijkste vijanden van de islam’. De bijeenkomst werd uitgezonden op de Tsjetsjeense staatstelevisie. OC Media meldde ook andere soortgelijke incidenten.

Als Tsjetsjeense moslims die met het leger van Poetin vochten erin slaagden president Zelensky, die toevallig een Jood is, gevangen te nemen of te doden, zou dit een groot incident kunnen zijn met een onvoorspelbare nagalm in de VS, Europa en het Midden-Oosten.

De stilte van Patriarch Kirill van de Russisch-Orthodoxe Kerk

Patriarch Kirill’s zegen voor de oorlog van Poetin tegen Oekraïne heeft geleid tot een enorme protestkreet in de wereld en in de internationale religieuze gemeenschap, en ook tot verdeeldheid binnen de Russisch-Orthodoxe Kerk.

Vóór de huidige oorlog claimde de Oekraïens-orthodoxe kerk (UOC) onder leiding van metropoliet Onufriy in gemeenschap met patriarch Kirill 12.000 parochies, wat ongeveer een derde is van alle parochies van het Patriarchaat van Moskou. De onafhankelijke Orthodoxe Kerk van Oekraïne (OCU) onder leiding van Metropolitan Epiphanius claimde meer dan 7000 met ongeveer 58% van de orthodoxe bevolking. Het werd opgericht in december 2018 en autocefalie verleend in januari 2019 door het Oecumenisch Patriarchaat van Constantinopel, dat wereldwijd 260 miljoen orthodoxen telt.

Een oorlog zegenen waarvan de doelstellingen puur politiek zijn met de hoop een aanzienlijk aantal parochies en hun rijke bezittingen terug te krijgen, is onzin, aangezien patriarch Kirill de zielen van de Oekraïens-orthodoxen zal verliezen.

Het consolideren van de greep van de Russisch-Orthodoxe Kerk in Oekraïne, het stilzwijgend accepteren van de interne ontheemding van meer dan 10 miljoen Oekraïners en het “zuiveren” van religieuze diversiteit in Oekraïne en Rusland, ten koste van de betrokkenheid van buitenlandse moslims om dit vuile werk te doen, gaat verder dan welke morele norm dan ook.

Hoewel de oorlog in Oekraïne geen religieuze oorlog is, heeft patriarch Kirill een doos van Pandora geopend met religieuze kwade genieën die zouden kunnen ontsnappen en tot veel vernietiging binnen en buiten zouden kunnen leiden. De Patriarch zou beter naar zijn hemelse God moeten luisteren dan naar de stem van Poetin.

Bovendien onthulde Zelensky onlangs op CNN dat zijn grootvader en de broers van zijn grootvader allemaal dienst namen in het Sovjet Rode Leger, en dat alleen zijn grootvader het overleefde. Bovendien stierven de ouders van zijn grootvader toen de nazi’s hun dorp in brand staken.

Oorspronkelijk gepubliceerd in The European Times.

Publicité

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Vrede voor Azië roept op tot belangrijke conferentie over minderheidsrechten in Zuid-Azië -europeantimes.news- europahoy.new

Genève, 12 juli 2024 – Peace for Asia was gastheer van een cruciaal evenement met de titel “Minority Rights in South Asia” in Genève, waarbij de aandacht werd gevestigd op de urgente problemen waarmee etnische en sektarische gemeenschappen in...

Peace for Asia organise une conférence clé sur les droits des minorités en Asie du Sud -europeantimes.news-

Genève, le 12 juillet 2024 – Peace for Asia a organisé à Genève un événement crucial intitulé « Droits des minorités en Asie du Sud », attirant l'attention sur les problèmes urgents auxquels sont confrontées les communautés ethniques et...

Dwangarbeid is geïnstitutionaliseerd en gevaarlijk, waarschuwt VN-mensenrechtenbureau europahoy.new

In een rapport gebaseerd op 183 interviews met slachtoffers en getuigen van dwangarbeid die erin slaagden de DVK te ontvluchten en nu in het buitenland wonen, OHCHR citeerde de getuigenis van één persoon dat als een dagelijks werkquotum niet...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.