AccueilNederland"Kwaadaardige krachten" vechten...

« Kwaadaardige krachten » vechten tegen het leger van Poetin in Oekraïne, zegt patriarch Kirill

Verrassend en schokkend verklaarde patriarch Kirill van Moskou en heel Rusland in zijn preek op zondag 27 februari in de kathedraalkerk van Christus de Verlosser “over de gebeurtenissen in Oekraïne”:

God verhoede dat de huidige politieke situatie in het broederlijke Oekraïne dat zo dicht bij ons staat erop gericht is de kwade krachten die altijd hebben gestreefd tegen de eenheid van Rus’ en de Russische kerk de overhand te laten krijgen.”

De nabijheid tussen de Russisch-Orthodoxe Kerk (ROC) en het Kremlin is echter niet alleen fysiek, aangezien ze slechts een paar honderd meter van elkaar verwijderd zijn, maar is ook politiek, geopolitiek en spiritueel.

In een lang artikel getiteld « The Law, the Rights and the Rules », gepubliceerd in The Diplomat Magazine in juli 2021, bekritiseerde Sergey Lavrov, de Russische minister van Buitenlandse Zaken, de « agressieve LGBT-propaganda » door het « verlichte Europa », de Amerikaanse inmenging in kerkelijke aangelegenheden, openlijk proberend een wig te drijven in de orthodoxe wereld, wiens waarden worden gezien als een krachtig spiritueel obstakel voor het liberale concept van grenzeloze toegeeflijkheid.”

Heel vaak heeft patriarch Kirill president Poetin voorgesteld als de enige verdediger van het christendom in de wereld en zelfs als de redder van christenen in Syrië nadat hij zijn troepen had gestuurd om Bashar al-Assad en zijn regime te redden.

Last but not least, op 23 februari, een dag voor de invasie van Oekraïne, feliciteerde Patriarch Kirill van Moskou en heel Rusland de Russische president Vladimir Poetin met de Dag van de Verdediger van het Vaderland en wenste hem gemoedsrust, gezondheid en Gods hulp bij zijn bediening, volgens het bericht gepubliceerd op de website van de Russisch-Orthodoxe Kerk:

“Ik feliciteer u van harte met de Dag van de Verdediger van het Vaderland. <…> Ik wens u een goede gezondheid, gemoedsrust en overvloedige hulp van de Heer in uw hoge en verantwoordelijke dienst aan het volk van Rusland.”

Toen hij daarna opriep tot « het herstel van goede broederlijke betrekkingen tussen onze volkeren », verduidelijkte Patriarch Kirill in zijn huis van 28 februari wat hij bedoelt met « broederlijke betrekkingen » toen hij zei:

“Een garantie voor deze gemeenschap is onze verenigde orthodoxe kerk, vertegenwoordigd in Oekraïne door de Oekraïens-orthodoxe kerk onder leiding van Zijne Zaligheid Onuphry.”

Metropoliet Onufry van Kiev en heel Oekraïne is de primaat van de Oekraïens-orthodoxe kerk, het patriarchaat van Moskou, maar onder president Poroshenko, een nationaal-orthodoxe kerk, is de orthodoxe kerk van Oekraïne, aangesloten bij het patriarchaat van Constantinopel, ontstaan ​​en heeft Moskou uitgedaagd.

En voor degenen die de kernboodschap van zijn preek misschien niet begrepen hebben, drong patriarch Kirill erop aan dat de Oekraïners de aanvallers zijn en deel uitmaken van de kwade krachten, toen hij zei: “We baden dat de Heer hen kracht en wijsheid zou geven om de aanvallen van de boze af te slaan.”

Verderop in zijn preek wijst hij naar het Westen als de vijand van de Russisch-orthodoxe kerk en het Russische volk:

Het mag niet worden toegestaan ​​om de duistere en vijandige krachten van buitenaf de gelegenheid te geven om ons uit te lachen; we moeten er alles aan doen om de vrede tussen onze volkeren te bewaren en tegelijkertijd ons gemeenschappelijke historische moederland te beschermen tegen elke actie van buitenaf die deze eenheid kan vernietigen.

Terwijl de EU, het VK en de VS niet in oorlog zijn met de Russisch-orthodoxe kerk en de orthodoxe gelovigen, is Patriarch Kirill geestelijk in oorlog met de “zogenaamde decadente waarden van het Westen” wanneer hij concludeert:

Waar komt het Russische land vandaan”, het land dat nu Rusland en Oekraïne en Wit-Rusland en andere stammen en volkeren omvat. Dat de Heer het Russische land moge beschermen tegen externe vijanden, tegen interne wanorde, dat de eenheid van onze Kerk mag versterken en dat door Gods genade alle verleidingen, duivelse aanvallen, provocaties mogen terugtrekken en dat onze vrome mensen in Oekraïne vrede en rust mogen genieten. rust – dit zijn onze gebeden vandaag.

In deze oorlogszuchtige taal overlappen en versmelten de orthodoxe wereld en de Russische wereld elkaar. Ze kondigen de laatste regionale doelstelling van de huidige oorlog tegen Oekraïne aan.

Voor het eerst gepubliceerd op HRWF.EU

Lien source

Publicitéspot_img

Plus articles a lire

spot_img
spot_img

Faites la subscription avec nous

Lire ausi The European Times.

Lire la suite

Circulaire Startbegroting 2024

De ontwerp-circulaire specificeert de uitgangspunten die de FOD Strategie en Ondersteuning (BOSA) hanteert, evenals het tijdschema en de procedures die voorzien zijn voor de opmaak van de initiële begroting 2024. De circulaire voorziet ook in de meerjarenraming voor 2025-2028. Het...

U kunt de volgende opties gebruiken:

عن طريق إتلاف الدماغ. يتضمن العلاج بالصدمات الكهربائية (العلاج بالصدمات الكهربائية) وضع قطبين كهربائيين على الرأس لتمرير الكهرباء عبر الدماغ بهدف التسبب في نوبة شديدة أو تشنج. تؤدي هذه العملية دائمًا إلى إتلاف الدماغ ، مما يؤدي...

De simpele waarheid over ECT: niemand mag een shockbehandeling krijgen

ECT werkt door de hersenen te beschadigen. ECT (elektroconvulsietherapie) omvat het aanbrengen van twee elektroden op het hoofd om elektriciteit door de hersenen te laten gaan met als doel een intense aanval of convulsie te veroorzaken. Het...

Profitez d'un accès exclusif à l'ensemble de notre contenu

Bientôt, nous aurons un abonnement en ligne et vous pourrez débloquer tous les articles que vous rencontrerez.